Nagrade i priznanja

Branislav Nušić

I nagrada na jugoslovenskom konkursu za skulptorsko rešenje spomenika Branislavu Nušiću na Trgu Republike u Beogradu.

1991. godine dobio sam I nagradu na jugoslovenskom anonimnom konkursu za izradu skulptorskog rešenja spomenika srpskom komediografu Branislavu Nušiću na Trgu Republike u Beogradu. Spomenik je realizovan 1992. godine u bronzi, visine 345 cm i otkriven je 1993. godine.

Nikola Pašić

I nagrada na jugoslovenskom konkursu za skulptorsko rešenje spomenika Nikoli Pašiču na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

1996. godine učestvovao sam na jugoslovenskom skulptorskom konkursu na kome je bilo 59 autora i osvojio I nagradu za idejno rešenje spomenika Nikoli Pašiću za istoimeni trg u Beogradu. Spomenik je realizovan 1997. godine u bronzi, visine 420 cm, ukupno 930 cm sa postoljem, a otkriven je 1998. godine.

Kralj Aleksandar I Karađorđević

I nagrada na saveznom konkursu za skulptorsko rešenje spomenika Kralju Aleksandru I Karađorđeviću u Nišu.

2000. godine osvojio sam I nagradu na saveznom konkursu za skulptorsko rešenje konjaničke skulpture Kralju Aleksandru I Karađorđeviću u Nišu. Spomenik je realizovan u periodu od 2001. do 2004. godine u bronzi, visine 440 cm, ukupne visine 1220 cm. Spomenik je zvanično otkriven u Decembru 2004. godine.

Destpot Stefan Lazarević

I nagrada na saveznom konkursu za skulptorsko rešenje spomenika despotu Stefanu Lazareviću u Despotovcu.

2005.godine dobio sam I nagradu na saveznom konkursu za skulptorsko rešenje spomenika despotu Stefanu Lazareviću u Despotovcu. Spomenik je realizovan 2006. godine u bronzi, visine 400 cm. Zvanično je otkriven 2007. godine.

Filip Makedonski

II nagrada na internacionalnom konkursu za skulptorsko rešenje spomenika Filipu Makedonskom 2009. godine, Skoplje, Makedonija.

Jevrem Obrenović

II nagrada na konkursu za skulptorsko rešenje spomenika Jevremu Obrenoviću 2009. godine, Šabac.

Konkurs za izradu umetničkog, likovnog, figurativnog, idejnog i arhtektonsko-urbanistčkog rešenja spomenika Jevremu Obrenoviću na lokaciji Cvetni trg u Šapcu, raspisao je Grad Šabac 1. avgusta 2008. godine. Na konkursu je učestvovalo 28 autorskih timova. Posle dugotrajne analize, sučelavanja stavova i argumenata, žiri nije bio u mogućnosti da većinom glasova dodeli prvu nagradu. Donosi se jednoglasna odluka da se dodele dve druge ravnopravne nagrade. Pored toga, za skulptorska ostvarenja dodeljene su treća i dve obeštećujuće, kao i dve otkupne nagrade za arhitektonsko-urbanistička rešenja.

Josif Marinković

I nagrada na konkursu za realizaciju biste Josifu Marinkoviću 2016. godine, Novi Bečej.

Bista Josifa Marinkovića je postavljena u znak sećanja na velikog kompozitora solo pesme, maja 2017. godine u okviru manifestacije “Obzorja na Tisi” 25. Dani Josifa Marinkovića rođenog u Novom Bečeju.